Og det var GODT! :)
Fordi det sikkert ikkje er alle som har smakt eller overhodet har høyrt om Fransk Bondesuppe, så tenkte eg å dele "oppskrifta" med dykk ;) Det vi laga i dag, kunne sikkert holdt rikeleg til 5 vaksne. Vi var tre vaksne og tre barn, og enda har vi middag til i morgon :)
Vi brukte desse ingrediensane:
- 1 pk karbonadedeig
- Ca 2 ltr vatn
- 3 stk buljongterningar (okse)
- 1 medium kålrot i terningar
- 4 store gulrøtter i skiver
- 4 medium poteter i terningar
- 1/2 purrelauk i skiver
- 1 kepalauk (gul lauk) i terningar
- 1 chilli i halvmåne-strimlar
- 3 toppa ts knust kvitlauk
- 1 boks lettrømme
Brun kjøttdeiga med ein dash olje i botnen av ein stor kjele, på middels varme. Hell over vatnet og buljongen og kok opp. Bruk ei ause for å ta av og kaste skummet som legg seg på toppen når det heile kokar - dette er ureinheiter frå kjøt og buljong.. Ha i grønnsaker inkludert poteter, chilli og hakka kvitlauk, og la det koke til det er passe mørt. Hugs at det skal være tyggemotstand i grønnsakene ;) Når suppa er ferdig kokt, så kremer du den med å røre i rømmen. Den ser gjerne ut til å breste, men det har overhodet ingenting å sei! Berre rør det godt inn, og pass no på at suppa ikkje koker igjen :)
Smak til suppa med salt og pepar, og server gjerne med kvitlauksbaguettar :)
Dette er ei oppskrift eg har fått av mamma, som ho igjen har fått av sin mamma om eg ikkje hugsar feil no.. I alle fall - nydeleg god, og no når eg har modifisert oppskrifta litt og deriblandt bytta ut creme fraîche med lettrømme, så er den jammen eit hakk sunnare enn originalen ;P
Verdt eit forsøk ;D
PS: Vaniljeis med varme skogsbær til dessert var ikkje feil ;) ...og forresten.. hugs å ta av suppe til ungane, før du har i chillien, dersom ungane ikkje liker mat som prikker på tunga ;)
No comments:
Post a Comment
Legg gjerne igjen eit spor etter deg!