Sunday, October 3, 2010

Dagens rett

Vel, ut frå menyen å dømme skulle ein tru at vi åt lapskaus til middag i dag, men dei gjorde vi altså ikkje. Reglar er til for å brytast, og i dag har eg vore storkriminell i så måte... Neida!! Eg er faktisk ikkje heilt på tuppa i høve å følgje seksvekersmenyen vår slavisk ;) Og fordi vi hadde ingrediensane parat, ettersom det ikkje vart laga Fransk Bondesuppe forrige søndag, så laga vi det heller i dag.
Og det var GODT! :)

Fordi det sikkert ikkje er alle som har smakt eller overhodet har høyrt om Fransk Bondesuppe, så tenkte eg å dele "oppskrifta" med dykk ;) Det vi laga i dag, kunne sikkert holdt rikeleg til 5 vaksne. Vi var tre vaksne og tre barn, og enda har vi middag til i morgon :)

Vi brukte desse ingrediensane:

  • 1 pk karbonadedeig
  • Ca 2 ltr vatn
  • 3 stk buljongterningar (okse)
  • 1 medium kålrot i terningar
  • 4 store gulrøtter i skiver
  • 4 medium poteter i terningar
  • 1/2 purrelauk i skiver
  • 1 kepalauk (gul lauk) i terningar
  • 1 chilli i halvmåne-strimlar
  • 3 toppa ts knust kvitlauk
  • 1 boks lettrømme
Og slik går ein fram.. Også kalt framgongsmåte..:

Brun kjøttdeiga med ein dash olje i botnen av ein stor kjele, på middels varme. Hell over vatnet og buljongen og kok opp. Bruk ei ause for å ta av og kaste skummet som legg seg på toppen når det heile kokar - dette er ureinheiter frå kjøt og buljong.. Ha i grønnsaker inkludert poteter, chilli og hakka kvitlauk, og la det koke til det er passe mørt. Hugs at det skal være tyggemotstand i grønnsakene ;) Når suppa er ferdig kokt, så kremer du den med å røre i rømmen. Den ser gjerne ut til å breste, men det har overhodet ingenting å sei! Berre rør det godt inn, og pass no på at suppa ikkje koker igjen :)

Smak til suppa med salt og pepar, og server gjerne med kvitlauksbaguettar :)


Dette er ei oppskrift eg har fått av mamma, som ho igjen har fått av sin mamma om eg ikkje hugsar feil no.. I alle fall - nydeleg god, og no når eg har modifisert oppskrifta litt og deriblandt bytta ut creme fraîche med lettrømme, så er den jammen eit hakk sunnare enn originalen ;P

Verdt eit forsøk ;D




PS: Vaniljeis med varme skogsbær til dessert var ikkje feil ;) ...og forresten.. hugs å ta av suppe til ungane, før du har i chillien, dersom ungane ikkje liker mat som prikker på tunga ;)

1 comment:

  1. Hei,

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    ReplyDelete

Legg gjerne igjen eit spor etter deg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...